Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πάφο - Έφτασε στην Πελαθούσα - Εκκενώθηκε κατοικία

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πάφο - Έφτασε στην Πελαθούσα - Εκκενώθηκε κατοικία

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (22/08) μεταξύ των κοινοτήτων Πελαθούσα προς Π. Χρυσοχούς και ήδη έχει πλησιάσει στην κοινότητα Πελαθούσα, επηρεάζοντας μια κατοικία η οποία έχει εκκενωθεί με ασφάλειας από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέα Κεττή, στην κατοικία βρίσκονται δυνάμεις πυρόσβεσης από Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και επιχειρούν για κατάσβεση.

Για την κατάσβεσης της φωτιάς τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2» και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν επτά συνολικά εναέρια μέσα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ οχήματα του Τμήματος Δασών και άλλα επτά πυροσβεστικά οχήματα.

Ταυτόχρονα, σε ρόλο εναέριου συντονιστή είναι ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και όχι Αστυνομίας λόγο άλλων καθηκόντων. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν και ανταποκρίνονται τα 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σε νεότερη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέα Κεττή, στο σημείο βρίσκονται, 8 Πυροσβεστικά οχήματα, 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και ενισχύονται οι δυνάμεις του με άλλα 10. Ταυτόχρονα, στο σημείο έσπευσαν 2 ΦΜΠ της Υπηρεσίας Θήρας, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας, 1 προωθητής γαιών της Επαρχιακής Διοίκησης, μέλη της Αστυνομίας και 10 εναέρια μέσα, εκ των οποίων τα 9 επιχειρούν με εναλλαξιμότητα και 1 σε ρόλο συντονισμού.

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, οι επίγειες δυνάμεις προστάτευσαν τόσο κατοικίες στην περίμετρο της Κοινότητας Πελαθούσα, όσο και κτηνοτροφικά και άλλα υποστατικά.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες που διατύπωσε μέσω δημόσιων αναρτήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Βύρωνας Βύρωνος, «η Αστυνομία αναμένει από τον Μακάριο Δρουσιώτη να προσέλθει το συντομότερο για κατάθεση και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του».

BEST OF TOTHEMAONLINE