Ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης - 85χρονη στη Λάρισα έριξε από το μπαλκόνι 6 χιλ. ευρώ σε δήθεν γιατρό

Ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης - 85χρονη στη Λάρισα έριξε από το μπαλκόνι 6 χιλ. ευρώ σε δήθεν γιατρό

Μάστιγα έχουν γίνει οι απάτες επιτήδειων εις βάρος ηλικιωμένων, με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, βασιζόμενοι κυρίως στα μειωμένα αντανακλαστικά τους.

Ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στην Λάρισα με θύμα για 85χρονη γυναίκα.

Τι συνέβη

Τελευταίο θύμα, όπως προαναφέραμε, μια 85χρονη Λαρισαία, η οποία πέταξε από το μπαλκόνι μια σακούλα που περιείχε 6.000 ευρώ, χρήματα που ζήτησε «γιατρός» νοσοκομείου της Λάρισας για να χειρουργήσει την κόρη της έπειτα από τροχαίο ατύχημα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Πρόκειται για τις πασίγνωστες απάτες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών προσώπων και δη παιδιών, στις οποίες απάτες απλά εναλλάσσεται το σενάριο.

Στην τελευταία απάτη, άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος την ιδιότητα δημόσιου λειτουργού και δη του νοσοκομειακού ιατρού, τηλεφώνησε στις 11.30 προχθές το πρωί στην 85χρονη Λαρισαία, λέγοντας ότι η κόρη της δήθεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η ηλικιωμένη όταν κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ήταν αργά. Οι απατεώνες σχεδιάζουν άριστα τον ψυχολογικό αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και ταυτόχρονα φροντίζουν να μπλοκάρουν με εξωτερική κλήση το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού ώστε ο εξαπατημένος να μην μπορέσει να επικοινωνήσει άμεσα με το παιδί του και να μάθει τι του συνέβη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

VIDEO: Με βλέμμα στο 2026 το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Ο απολογισμός και οι στόχοι του

Στο τηλεοπτικό του Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται και στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το 2026, υπογραμμίζοντας την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την πορεία της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, την κοινωνική πολιτική, καθώς και τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επανένωση της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE