Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε αναφορικά με την απέλαση πατέρα του 15χρονου μαθητή έδωσε το ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών «το ζεύγος των δυο Γεωργιανών εισήλθε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2005 και τόσο το αίτημά τους για διεθνή προστασία όσο και η προσφυγή τους στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφύγων, αλλά και η αίτησή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο για έκδοση προνομιακού διατάγματος φύσεως Habeas Corpus, απορρίφθηκαν. Το ζεύγος κατά τη διάρκεια της παράνομης παραμονής του στη Δημοκρατία απέκτησε ένα παιδί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπίτροπος Μιχαηλίδου: Ζητά επανεξέταση ενδεχομένου παραχώρησης ειδικής άδειας σε μετανάστη που απελάθηκε
Η οικογένεια παρέμεινε παράνομα στη χώρα χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για νομιμοποίηση της παραμονής της, παρά τις επανειλημμένες ευκαιρίες και συστάσεις που της δόθηκαν προς τούτο.
Στα πλαίσια των ευκαιριών που τους δόθηκαν περιλαμβάνεται και η αναστολή της κράτησης του πατέρα με την προϋπόθεση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εθελούσιο επαναπατρισμό της οικογένειας, πράγμα που δεν έπραξε σε κανένα στάδιο της πολύχρονης παράνομης παραμονής τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, το σύνολο των αρνητικών αποφάσεων των διοικητικών οργάνων αλλά και το συμφέρον του παιδιού, το Υπουργείο Εσωτερικών μερίμνησε για την έκδοση των αναγκαίων ταξιδιωτικών εγγράφων για το σύνολο των μελών της οικογένειας, ώστε όλοι να αναχωρήσουν από τη Δημοκρατία προς τη χώρα καταγωγής τους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαψεύδει Μιχαηλίδου για την απέλαση του Γεωργιανού πατέρα η Αστυνομία - «Ουδέποτε χρησιμοποιούμε τέτοιες μεθόδους»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις