Reuters: Τα ΑΤΜ στην Ελλάδα αδειάζουν τις επόμενες 2 ημέρες

Reuters: Τα ΑΤΜ στην Ελλάδα αδειάζουν τις επόμενες 2 ημέρες

Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να αρχίσουν να ξεμένουν από ρευστό τις επόμενες δύο ημέρες, αν οι δανειστές δεν συμφωνήσουν σε νέα βοήθεια, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η μια πηγή ανέφερε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναμένει ότι κάποια ΑΤΜ θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα την Τετάρτη, ενώ η άλλη πηγή- Ελληνας τραπεζίτης- ανέφερε ότι τα χρήματα στο σύστημα επαρκούν για δύο ημέρες ακόμη.

«Το ρευστό θα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα στα ΑΤΜ αύριο», είπε η πρώτη πηγή στο Reuters. «Το όριο των 60 ευρώ την ημέρα παρέτεινε τη ''ζωή'' των ΑΤΜ, αλλά τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα από αύριο», συμπλήρωσε.

Η δεύτερη πηγή, ανώτατος τραπεζίτης στην Ελλάδα που επίσης μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ανέφερε ότι το σύστημα ρευστότητας θα καταρρεύσει αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν σφραγίσει μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.