Ξεκίνησε τη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν»

Ξεκίνησε τη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν»

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» ξεκίνησε την Τετάρτη γεώτρηση στο σημείο «Γιορουκλέρ 1».

Σύμφωνα με το «Αναντολού» ο κ. Ντονμέζ ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του γεώτρηση στο Γιορουκλέρ 1. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στα χαρμόσυνα νέα από την Μαύρη Θάλασσα με νέα καλά νέα στη Μεσόγειο αυτή τη φορά. Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι η τύχη του πλοίου μας καλή και η γεώτρησή του καρποφόρα».

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στάλθηκε στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου, με μια τελετή στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Ντονμέζ ανέφερε ότι το πλοίο έφθασε στο σημείο στις 10 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE