Νέος κύκλος επαφών της Ολγκίν στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό
Οι Βρυξέλλες είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Το πολιτικό αεροσκάφος, που θα χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του Προέδρου ή και υπουργών της Κύπρου, παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, έναντι συμφωνίας που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιούνιο.
Πολύ σύντομα αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, Κύπριοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του από Ελλαδίτες συναδέλφους τους.
Το αμερικανικής κατασκευής αεροπλάνο τύπου GV Gulfstream V, αποκτήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2003 και χρησιμοποιείτο για τις μετακινήσεις ελλήνων πρωθυπουργών και άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.
Δύναται να μεταφέρει 12 άτομα, πέραν του τετραμελούς πληρώματος (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης, μηχανικός και φροντιστής.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




