Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Τα νέα πρακτικά για το Κράν Μοντανά επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ΠτΔ»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Τα νέα πρακτικά για το Κράν Μοντανά επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο ΠτΔ»

Σχετικά με τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για το Κράν Μοντανά, εξέδωσε ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, στην οποία τονίζει πώς επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τα νέα πρακτικά που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα O Φιλελεύθερος επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά. Χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς

Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας. Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE