Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση αλλά με αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Φύλας και Παλώδιας είναι σε ύφεση όμως υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Δίνεται έμφαση για καταστολή των εστιών και προστασία των κατοικιών και των υποστατικών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια χαμηλή βλάστηση σε δύσβατες περιοχές.

Από τα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς, τις επίγειες δυνάμεις ενίσχυσαν με ρίψεις νερού και τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και αργότερα ενισχύθηκαν και με ένα ελικόπτερο από την ΜΑΕΠ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.

Στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν με έξι στελεχωμένα οχήματα το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, τα κοινοτικά συμβούλια Παλώδιας και Ύψωνα, η Πολιτική Άμυνα, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό για ενίσχυση στην πυρκαγιά και επιφυλακή για προστασία του αστικού ιστού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι τον τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς και την καταστολή όλων των εστιών και των αναζωπυρώσεων.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE