Επέστρεψε το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο στην Κύπρο - Για πέμπτη φορά στο Ακρωτήρι

Επέστρεψε το σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο στην Κύπρο - Για πέμπτη φορά στο Ακρωτήρι

Η Melani, ένα σπάνιο μαύρο θηλυκό φλαμίνγκο επέστρεψε στην Αλυκή Ακρωτηρίου για πέμπτη φορά μέσα σε επτά χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων.

Το φλαμίνγκο ειχε viral σε μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο όταν έφτασε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2015.

Ο Θωμάς Χατζηκυριάκου, διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ακρωτηρίου, δήλωσε ενθουσιασμένος που είδε το φλαμίνγκο να επιστρέφει και φέτος, στα 10α γενέθλιά του.

«Πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν την τύχη να την κοιτάξουν στο παρελθόν, οπότε το να επιστρέψει ξανά, στα 10α γενέθλιά της, και το να την βλέπει καλά είναι υπέροχο», είπε.

Ο Χατζηκυριάκου προειδοποίησε ωστόσο, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να πλησιάσουν το πουλί ή να περπατήσουν μέσα στη λίμνη, καθώς μπορεί να διαταράξει τον βιότοπό του.

«Τα φλαμίνγκο συνήθως μένουν μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να πούμε πόσο καιρό θα μείνει το μαύρο φλαμίνγκο. Η συμβουλή μου θα ήταν να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να το δείτε τώρα, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει ξανά το επόμενο έτος, αν και φαίνεται ότι του αρέσει εδώ», σημείωσε.

Όσοι επιθυμούν να δουν το μαύρο φλαμίνγκο μπορούν να επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Πηγή: parikiaki.com

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE