Νέο διάγγελμα Τσίπρα: Λέει «όχι» στους εκβιασμούς και επικαλείται το ΔΝΤ για να υποστηρίξει τις θέσεις του

Νέο διάγγελμα Τσίπρα: Λέει «όχι» στους εκβιασμούς και επικαλείται το ΔΝΤ για να υποστηρίξει τις θέσεις του

Με νέο διάγγελμα, το τρίτο σε διάστημα οκτώ ημερών, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι «μόνος τρόπος να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να κουρευτεί 30% και να επιμηκυνθεί κατά 20 χρόνια». Σημείωσε δε πως το ΔΝΤ λέει να μην αποδεχθούμε συμφωνία που παρακάμπτει το βασικό ζήτημα του χρέους.

Είπε όχι στους εκβιασμούς ζητώντας «να αποφασίσουμε την επιλογή μας ζυγίζοντας τα επιχειρήματα». Οπως είπε «την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Κατέληξε ότι «λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το κοινό μας μέλλον. Την Δευτέρα τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα: 

 


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.