Την υπερασπιστική γραμμή της σε επτά σημεία φαίνεται πως προετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου στον απόηχο της κατάθεσης του πορίσματος από τους ιατροδικαστές Καρακούκη - Καλόγρηα, για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Οι δύο ιατροδικαστές αναφέρουν αναλυτικά στο πόρισμά τους ότι τα δύο κοριτσάκια πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο.
Ωστόσο, η Πισπιρίγκου όχι μόνο αρνείται τα αποτελέσματα του πορίσματος αλλά όπως έχει γίνει γνωστό θα χρησιμοποιήσει επτά διαφορετικά επιχειρήματα, για να αντικρούσει τα στοιχεία των ιατυροδικαστών Καρακούση - Καλόγρηα.
Τα επτά επιχειρήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ειδικότερα, σύμφωνα με το το pelop.grη προφυλακισμένη μητέρα αναμένεται να αμφισβητήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα με βάση τα εξής:
- Τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων Τσάκωνα – Τσιόλα που αναφέρονται σε θανάτους από παθολογικά αίτια
- Το πόρισμα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων το οποίο αποδίδει τον θάνατο της Ίριδας σε αγενεσία φλεβοκόμβου
- Τις εκθέσεις των δικών της 6 τεχνικών συμβούλων που ανατρέπουν όλες τις άλλες
- Το ότι απουσίαζε από το δωμάτιο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα
- Τις καταθέσεις μαρτύρων ότι αγαπούσε τα παιδιά της και δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε αυτά
- Τη δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, πριν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, πως «είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου»
- Το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί η πορεία της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και οι Αρχές δεν έχουν βρει τον «προμηθευτή»
Όπως έγινε γνωστό, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η κλήση για την ανωμοτί κατάθεσή της έχει προθεσμία έως την 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών. Εχουμε δυνατότητα να εξαντλήσουμε το 15ημερο, δηλαδή μπορούμε να το πάμε μέχρι 14 Ιουλίου». Οπως είπε, το πιθανότερο είναι οι εξηγήσεις να δοθούν στις 11 με 12 Ιουλίου.
«Η Ρούλα εξακολουθεί να είναι σε έντονη ανησυχία ειδικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά» δηλώνει ο δικηγόρος Οθων Παπαδόπουλος. Δεν υπήρξε, όπως επισήμανε, υπόνοια ότι το έχει κάνει κάποιος άλλος. «Πρέπει να ελέγξουμε πολύ προσεκτικά το πόρισμα για να δούμε τι άλλαξε μετά από τρία και 1,5 χρόνο αντίστοιχα και να δούμε πώς ξαφνικά κάποια παθολογικά αίτια μετατράπηκαν σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Το σημαντικό που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι από σήμερα θα έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία χρειαζόμαστε χρόνο να τα μελετήσουμε» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για την κλήση για ανωμοτί κατάθεση από πλευράς της, ο δικηγόρος της τόνισε αυτή μπορεί να γίνει μέσω απολογητικού υπομνήματος για να βοηθηθεί χρονικά η διαδικασία αλλά αυτό δεν αποκλείει να της υποβληθούν ερωτήσεις.
Όσον αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. «Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι, με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά». «Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της», αυτά είναι τα λόγια της», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές στο πόρισμα
Αναλυτικά τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών αναφέρουν τα εξής:
Και στις δύο περιπτώσεις περιγράφονται ήπιες, μη θανατηφόρες βλάβες στο πρόσωπο. Στην περίπτωση της Δασκαλάκη Μαρίας - Ελένης (σ.σ. της Μαλένας)δύο εκδορές στο ριζορίνιο με λοξή/διαγώνια φορά και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, όπως προαναφέρθηκαν. Στην περίπτωση του αβάπτιστου θήλεος (σ.σ. της Ίριδας) Δασκαλάκη κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος αριστερά και πιθανά εκδορές στον αριστερό ρώθωνα
Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε, τόσο από τον νεκροψιακό/νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, παθολογική αιτία θανάτου. Οι παθολογικές αιτίες θανάτου που είχαν τεθεί σε πρώτο χρόνο, δεν επιβεβαιώθηκαν για τους λόγους και με τη μεθοδολογία που εκτενώς αναλύθηκε ανωτέρω και ως εκ τούτου η παθολογική αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε από τον ενδελεχή τοξικολογικό έλεγχο (πρωτογενή και δευτερογενή) ύπαρξη φαρμάκου ή δηλητηρίου που να σχετίζεται αιτιωδώς με τον θάνατο.
Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.
Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ντοκουμέντα:
- Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
- Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά το νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος
Πέραν, όμως των ανωτέρω, για το αβάπτιστο θήλυ Δασκαλάκη, προέκυψαν νεκροψιακά και παθολογικά ευρήματα, τα οποία θεωρούνται ιατροδικαστικώς παθογνωμονικά, ήτοι αποδεικτικά του ασφυκτικού μηχανισμού θανάτου. Το επαναλαμβάνουμε, παρότι αναφέρονται και προηγουμένως και είναι:
- Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, με ταυτόχρονη παρουσία ικανής ποσότητας αίματος στο πειστήριο (πανάκι). Σημειωτέον ότι σε περιπτώσεις απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών με τη μεσολάβηση μαλακού υλικού (μαξιλάρι, ύφασμα κλπ.) δεν αναμένεται παρουσία έντονων κακώσεων, ενίοτε δε απουσιάζουν εντελώς.- Ασφυκτικές κηλίδες πνευμόνων.- Ευρήματα ενδεικτικά ασφυξίας κατά τη χρώση Fibronectin. Η ως άνω χρώση συνιστά διαδικασία διαφοροδιάγνωσης μεταξύ συνδρόμου αιφνιδίου βρεφικού θανάτου και ασφυξίας.
Το τελικό συμπέρασμα των ιατροδικαστών
«Ως εκ τούτου, ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική πρόσεγγιση για αιφνίδιους μη αναμενόμενους θανάτους βρέφους / νηπίου / παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι' αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα και αντιθέτως επιβεβαιώνει τον διά εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου / ανθρωποκτονία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
• Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Οδηγός κίνδυνος: Φόρτωσε με παλιοσίδερα το όχημα του και «έκοβε» βόλτες - Δείτε φωτογραφία
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις