Η Disney θα καλύψει τα έξοδα των εργαζομένων της που θα πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση ή για οποιαδήποτε άλλη αναπαραγωγική φροντίδα χρειαστούν, υπό το φως της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση του 1973 και εξαφάνισε αυτό το δικαίωμα.
Η Disney είπε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη – συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού και της αναπαραγωγικής φροντίδας αλλά και της, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε περίθαλψη χρειαστούν.
Περίπου 80.000 οι εργαζόμενοι στη Φλόριντα που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης
Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.
Ο νόμος της Φλόριντα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βασίζεται στην απαγόρευση 15 εβδομάδων του Μισισίπι, η οποία ήταν στο επίκεντρο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon.com, η Citigroup, η Levi Strauss & Co έχουν δημόσια δεσμευτεί να πληρώσουν για τα ταξίδια των εργαζομένων για αμβλώσεις, αφότου το Politico είχε δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο γνωμοδότησης του Δικαστηρίου, η Disney αρνήθηκε να τοποθετηθεί.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan Chase & Co, εντάχθηκε επίσης στον αυξανόμενο κατάλογο των μεγάλων εταιρειών που θα καλύπτουν τα έξοδα για υπαλλήλους τους που εδρεύουν στις ΗΠΑ που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν νόμιμη άμβλωση.
Τα έξοδα θα πληρώνει και η Alaska Airlines
Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, θα συνεχίσει να καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της ώστε να υποβάλλονται σε «ορισμένες ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες» που δεν θα είναι διαθέσιμες στις περιοχές όπου διαμένουν.
Ολοένα και περισσότερες εταιρίες πληρώνουν τα έξοδα των υπαλλήλων τους που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, εάν η Πολιτεία όπου διαμένουν τις απαγορεύει. Η Alaska Airlines το έκανε ήδη και ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου» δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση αυτής της πρακτικής.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις