LIVE Video από την πλατεία του Αγίου Πέτρου - Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου 2025, σε ηλικία 88 ετών στην κατοικία του στο Casa Santa Marta, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.
Ο Ολλανδός πολιτικός αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών επαναβεβαίωσαν στις 30 Ιουνίου την απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου να μην εγκρίνει την επέκταση, εκτιμώντας "πως οι συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή παραμένουν αμετάβλητες".
Ο ίδιος υπενθυμίζει πως στις 20 Φεβρουαρίου οι ελληνικές Αρχές συμφώνησαν να τηρήσουν την δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως. Ως προς το νέο πακέτο βοήθειας ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει:
"Θα επανεξετάσουμε το αίτημα σας για οικονομική βοήθεια από τον ESM μόνο μετά και επί τη βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος".
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις