Διαψεύδει το ΔΗΚΟ ο Πελεκάνος: «Ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι τάχα παραδέχθηκα πως ο ΠτΔ γνώριζε»

Διαψεύδει το ΔΗΚΟ ο Πελεκάνος: «Ανυπόστατος ο ισχυρισμός ότι τάχα παραδέχθηκα πως ο ΠτΔ γνώριζε»

Απάντηση στις ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Άννα Αριστοτέλους, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Μάριος Πελεκάνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, «σε σχέση με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος για τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι τάχα “ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γενικός Εισαγγελέας, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζαν για αυτές τις καταγγελίες, ήταν ενήμεροι πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αλλά δεν έκαναν τίποτα”, παραθέτω πιο κάτω αυτούσιες τις αναφορές μου στη σημερινή πρωινή εκπομπή του Γ’ Προγράμματος του ΡΙΚ, αφήνοντας τα συμπεράσματα στην κρίση των συμπολιτών μας».

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τη στιγμή που το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Όσον αφορά για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και αφορούσαν τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης και της Αστυνομίας, ναι ο Πρόεδρος ήταν ενήμερος είχε γίνει μάλιστα και μία σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ήταν όμως ο Πρόεδρος ενήμερος - και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω - για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μέρες», ανέφερε.

«Δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε.

«Δεν ήταν εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος γνώριζε για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν στις Κεντρικές Φυλακές και όπως έχω πει προηγουμένως αφορούσαν ουσιαστικά τη συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης των Φυλακών και της Αστυνομίας. Δεν είχαν να κάνουν με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας»», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE