Τουλάχιστον 2 νεκροί και 7 τραυματίες από την επίθεση σε ναό των Σιχ στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 7 τραυματίες από την επίθεση σε ναό των Σιχ στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από επίθεση ενόπλων με χειροβομβίδα σε ναό των Σιχ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Ένας πιστός Σιχ σκοτώθηκε στην επίθεση και ένας μαχητής των Ταλιμπάν σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση εναντίον των δραστών της, δήλωσε εκπρόσωπος του διοικητή της Καμπούλ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή και ότι πλέον δεν απειλείται από τους επιτιθέμενους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για τις εσωτερικές υποθέσεις δήλωσε παράλληλα ότι οι επιτιθέμενοι είχαν παγιδεύσει και ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά, αλλά τα πυροδότησαν προτού αυτό να φτάσει στον στόχο του.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στον ναό των Σιχ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας εξέφρασε ανησυχία μετά την είδηση για την επίθεση. «Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση και περιμένουμε περαιτέρω πληροφορίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Αριντάμ Μπάγκσι.

Περίπου 200 Σιχ ζουν σήμερα στο Αφγανιστάν, μια χώρα που είναι σχεδόν στην απόλυτη πλειοψηφία της μουσουλμανική, έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου τη δεκαετία του 1970.

Τα τελευταία χρόνια, η αφγανική κοινότητα των Σιχ έχει αποτελέσει στόχο πολλών επιθέσεων.

Η πιο αιματηρή έγινε τον Μάρτιο του 2020, όταν οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν σε ναό στην Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση είχε βάλει στόχο ξανά την μειονότητα των Σιχ σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2018 στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τότε 19 ανθρώπους.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE