Βρέθηκαν τα οστά αγνοούμενου Αστυνομικού - Τελείται αύριο η κηδεία του

Βρέθηκαν τα οστά αγνοούμενου Αστυνομικού - Τελείται αύριο η κηδεία του

Τελείται αύριο Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην Κοινότητα Αγίας Μαρίνας Πόλης Χρυσοχούς, η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Αστυνομικού 1827, Ανδρέα Πολυκάρπου, τα οστά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο DNA.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αστυνομίας, τον επικήδειο λόγο για τον ήρωα θα εκφωνήσει ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου.
 
Ο Ανδρέας Πολυκάρπου γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1939 στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς και εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας στις 27 Ιανουαρίου 1964, σε ηλικία 25 χρόνων.
Υπηρετούσε στην Τακτική Εφεδρική Μονάδα (ΤΕΜ), στον Αστυνομικό Σταθμό Σταυρού Αμμοχώστου.
 
Στις 19 Μαΐου 1964 βρισκόταν με άδεια απουσίας και με το προσωπικό του αυτοκίνητο επισκέφθηκε το λατρεμένο του χωριό. Την επόμενη ημέρα, 20 Μαΐου 1964, αναχώρησε, με πολιτική περιβολή, έχοντας βέβαια, εντός του αυτοκινήτου του την αστυνομική του στολή, για να παρουσιαστεί για καθήκον στον
Σταθμό όπου και υπηρετούσε, χωρίς ωστόσο να δώσει ποτέ το παρών του. Δεν εμφανίστηκε ούτε και την επόμενη ημέρα, 21 Μαΐου του 1964, στο BMH, στην Αγλαντζιά, σε εκπαίδευση, όπως αναμενόταν.
 
Τα οστά του Πολυκάρπου ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ-Μάντρες και ταυτοποιήθηκαν προσφάτως με τη μέθοδο του DNA, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο.
 
Από εκείνη τη στιγμή ο Αστυνομικός 1827 Ανδρέας Πολυκάρπου περνά στο βάθρο της αιωνιότητας, ως ήρωας της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Πόλης Χρυσοχούς, ως ήρωας της Κύπρου μας.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE