Η αδυναμία της Αθήνας για αποπληρωμή του ΔΝΤ έφερε πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου!

Η αδυναμία της Αθήνας για αποπληρωμή του ΔΝΤ έφερε πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου!

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν πτώση στις συναλλαγές χρηματιστηρίων το πρωί σήμερα, όταν η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα να εκδηλώσει αδυναμία πληρωμής ενός δανείου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα 1,6 δις ευρώ που χρωστά στο ΔΝΤ η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο εκπρόθεσμο δάνειο στην ιστορία του Ταμείου. Το γεγονός ώθησε το δολάριο σε άνοδο σε σχέση με το ευρώ, με το δολάριο να πιέζει τις τιμές του αργού πετρελαίου καθώς αύξησε τις τιμές εισαγωγής πετρελαίου σε δολάρια, στις χώρες των οποίων το νόμισμα δεν είναι το δολάριο.

Τα σύντομης λήξης προθεσμιακά συμβόλαια του αργού πωλούνταν 63.15 δολάρια το βαρέλι στις 03:44 ώρα Ελλάδας, μια πτώση 44 σεντ από την τελευταία συνεδρία.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

«Έχουμε ευθύνη εσύ, εγώ και ο καθένας που ψηφίζει» - Κριτική ΠτΔ προς τη Βουλή, ανησυχία για τη νέα σύνθεση

Τον προβληματισμό του για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής εξέφρασε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη όλων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Άσκησε επίσης κριτική στην παρούσα Βουλή για τον μεγάλο αριθμό των νομοθετημάτων που περνούν την τελευταία στιγμή, καθώς και το γεγονός ότι ψηφίζονται προτάσεις που είναι αντισυνταγματικές, όπως είπε. 

BEST OF TOTHEMAONLINE