Η αδυναμία της Αθήνας για αποπληρωμή του ΔΝΤ έφερε πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου!

Η αδυναμία της Αθήνας για αποπληρωμή του ΔΝΤ έφερε πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου!

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν πτώση στις συναλλαγές χρηματιστηρίων το πρωί σήμερα, όταν η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα να εκδηλώσει αδυναμία πληρωμής ενός δανείου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα 1,6 δις ευρώ που χρωστά στο ΔΝΤ η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο εκπρόθεσμο δάνειο στην ιστορία του Ταμείου. Το γεγονός ώθησε το δολάριο σε άνοδο σε σχέση με το ευρώ, με το δολάριο να πιέζει τις τιμές του αργού πετρελαίου καθώς αύξησε τις τιμές εισαγωγής πετρελαίου σε δολάρια, στις χώρες των οποίων το νόμισμα δεν είναι το δολάριο.

Τα σύντομης λήξης προθεσμιακά συμβόλαια του αργού πωλούνταν 63.15 δολάρια το βαρέλι στις 03:44 ώρα Ελλάδας, μια πτώση 44 σεντ από την τελευταία συνεδρία.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκότρυπης συμμετείχε σε κοινή βιντεοκλήση μέσω Zoom με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, και έναν δήθεν Ρουμάνο επενδυτή, ο οποίος φέρεται να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο.