ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αυστριακός Καγκελάριος καλεί για ένα ενδιάμεσο στάδιο για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Αυστριακός Καγκελάριος καλεί για ένα ενδιάμεσο στάδιο για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κάλεσε την Κυριακή για ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ συνεργασίας και πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία.

Το αποκαλούμενο «προπαρασκευαστικό διάστημα» θα επιτρέψει στις χώρες να φτάσουν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόμοια με τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, δήλωσε ο Νεχάμερ.

«Μας ενώνει ο ίδιος στόχος, όλοι θέλουμε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και οικονομικά επιτυχημένη Ουκρανία», ανέφερε ο Νεχάμερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του καγκελάριου.

«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία παλεύει για την πολιτική και εδαφική της επιβίωση. Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν πρωτίστως στον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας. Σε μια τέτοια φάση, μια γρήγορη πλήρη ένταξη στην Ένωση δεν μπορεί να είναι ούτως ή άλλως ένα πιεστικό ζήτημα».

Ο Νεχάμερ τόνισε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει το συναίσθημα από την τρέχουσα συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας «δεν είναι ρεαλιστική».

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό προπαρασκευαστικό χώρο, ο οποίος θα καταστήσει δυνατή την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ σταδιακά και την καλύτερη προσαρμογή στα ευρωπαϊκά πρότυπα», υπογράμμισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Η Αυστρία ακολούθησε παρόμοια πορεία για δεκαετίες με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών προτού ενταχθεί στην ΕΕ το 1995, σημείωσε.

Τον περασμένο μήνα ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως το Κίεβο έχει κουραστεί με «ειδικές λύσεις» και ξεχωριστά μοντέλα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει πλήρη ένταξη.

Ο Νεχάμερ είπε επίσης ότι υποστηρίζει την ιδέα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ενός νέου τύπου πολιτικής ευρωπαϊκής κοινότητας χωρών που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ ή επιθυμούν στενότερους δεσμούς και προσήλωση στις αξίες της ΕΕ.

Το Κίεβο έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι μια τέτοια κοινότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στην ένταξη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top