Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νόμο που ρυθμίζει το θέμα της σύνταξης χηρείας σε περίπτωση που ζευγάρι χωρίσει και παντρευτεί εκ νέου.
Συγκεκριμένα σε περίπτωση θανάτου κρατικού υπαλλήλου ή υπαλλήλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος τέλεσε περισσότερους από έναν γάμους με το ίδιο πρόσωπο, συνυπολογίζεται η χρονική διάρκεια εκάστου τέτοιου γάμου για σκοπούς καταβολής σύνταξης χηρείας και υπολογισμού του χρονικού διαστήματος των πέντε ετών που απαιτείται από τη βασική νομοθεσία για την καταβολή της εν λόγω σύνταξης.
Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας ο εισηγητής Πανίκος Λεωνίδου, είπε ότι με τον νόμο γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στη νομοθεσία και να αποκατασταθεί μια αδικία ιδιαίτερα σε όσους έχουν προχωρήσει σε πολιτικό γάμο και σύμφωνο συμβίωσης. «Επιχειρούμε», πρόσθεσε, «να αποκαταστήσουμε μια αδικία σε περίπτωση που ένα ζευγάρι χωρίζει και μετά ξαναπαντρεύεται και δεν δικαιούνται ο ένας εκ των δύο σύνταξη χηρείας». Είπε επίσης ότι στο εκκλησιαστικό δίκαιο, σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται ήδη ενιαίος γάμος και όχι ξεχωριστή και για αυτό προσπαθούν να είναι ενιαία η νομοθεσία.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις