Η Βουλή ψήφισε νόμο για ρύθμιση της σύνταξης χηρείας σε περίπτωση που ζευγάρι χωρίσει και ξαναπαντρευτεί

Η Βουλή ψήφισε νόμο για ρύθμιση της σύνταξης χηρείας σε περίπτωση που ζευγάρι χωρίσει και ξαναπαντρευτεί

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νόμο που ρυθμίζει το θέμα της σύνταξης χηρείας σε περίπτωση που ζευγάρι χωρίσει και παντρευτεί εκ νέου.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση θανάτου κρατικού υπαλλήλου ή υπαλλήλου του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος τέλεσε περισσότερους από έναν γάμους με το ίδιο πρόσωπο, συνυπολογίζεται η χρονική διάρκεια εκάστου τέτοιου γάμου για σκοπούς καταβολής σύνταξης χηρείας και υπολογισμού του χρονικού διαστήματος των πέντε ετών που απαιτείται από τη βασική νομοθεσία για την καταβολή της εν λόγω σύνταξης.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας ο εισηγητής Πανίκος Λεωνίδου, είπε ότι με τον νόμο γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στη νομοθεσία και να αποκατασταθεί μια αδικία ιδιαίτερα σε όσους έχουν προχωρήσει σε πολιτικό γάμο και σύμφωνο συμβίωσης. «Επιχειρούμε», πρόσθεσε, «να αποκαταστήσουμε μια αδικία σε περίπτωση που ένα ζευγάρι χωρίζει και μετά ξαναπαντρεύεται και δεν δικαιούνται ο ένας εκ των δύο σύνταξη χηρείας». Είπε επίσης ότι στο εκκλησιαστικό δίκαιο, σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται ήδη ενιαίος γάμος και όχι ξεχωριστή και για αυτό προσπαθούν να είναι ενιαία η νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Κυπριακό: Aνακοίνωσαν την τριμερή συνάντηση τα Ηνωμένα Έθνη - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 9ης Νοεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE