Τροποποιήσεις στο σχέδιο για αγορά ποδηλάτου - Πότε θα ανακοινωθούν

Τροποποιήσεις στο σχέδιο για αγορά ποδηλάτου - Πότε θα ανακοινωθούν

Τροποποιήσεις στο Σχέδιο Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου, ώστε αυτό να έχει κοινωνική στόχευση εξήγγειλε σήμερα, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος είπε πως «σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε μια αξιολόγηση του Σχεδίου Κινήτρων για αγορά ποδηλάτου που είχαμε υλοποιήσει για πρώτη φορά το 2021 με αρκετή επιτυχία».

«Ήταν ένα σχέδιο το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μέσα σε μερικές ώρες είχαν ληφθεί 8000 αιτήσεις περίπου», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως μετά την αξιολόγηση που έχει γίνει «με έναν προϋπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ, θα ετοιμαστεί έναν σχέδιο με κάποιες τροποποιήσεις, ούτως ώστε το νέο σχέδιο να έχει μία κοινωνική στόχευση, να στοχεύσει τις ευάλωτες ομάδες  και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη να αγοράσουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιούν».

«Για αυτό μέσα στον επόμενο μήνα θα ετοιμαστούν οι απαραίτητες αλλαγές και τροποποιήσεις στο σχέδιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας με στόχο να εγκριθεί το σχέδιο και πριν το τέλος Ιουνίου να ανακοινωθεί», είπε ο Υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Καρούσος είπε πως η Κύπρος για πρώτη φορά έχει ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2021, περιλαμβάνει 17 δράσεις εκ των οποίων οι 14 έχουν δρομολογηθεί με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην ετοιμασία αυτών των σχεδίων και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους για στήριξη της ποδηλασίας και των υποδομών που είναι στους προϋπολογισμούς με αρκετά εκατομμύρια για πάρα πολλά έργα σε σχέση με τους ποδηλατοδρόμους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE