Νέες αυξήσεις στο ρεύμα - «Δεν είναι καλά τα δεδομένα», δηλώνει στο ThemaOnline η Χ. Παπαδοπούλου  

Νέες αυξήσεις στο ρεύμα - «Δεν είναι καλά τα δεδομένα», δηλώνει στο ThemaOnline η Χ. Παπαδοπούλου   

Για νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου στο ThemaOnline.

«Δεν είναι καλά τα δεδομένα, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία»

Θέλοντας να εξηγήσει γιατί αυξάνεται το ρεύμα η κυρία Παπαδοπούλου, ανέφερε πως «με το που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, αυξάνεται και το ρεύμα στην Κύπρο»

«Αναμένουμε νέες αυξήσεις. Τον τελευταίο μήνα οι λογαριασμοί της ΑΗΚ είναι αυξημένοι κατά 6,8% σε σχέση με ένα μήνα προηγουμένως»

«Κάθε μήνα γίνεται αναπροσαρμογή. Ό,τι αύξηση ή μείωση έχει το πετρέλαιο έχει και η ηλεκτρική ενέργεια», τόνισε.

Γίνεται όμως ετεροχρονισμένα, εξηγεί η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ. «Η ΑΗΚ διαθέτει αποθέματα για 2 μήνες. Άρα δεν θα επωμιστούμε τώρα τις νέες αυξήσεις αν μπουν αυτό το διάστημα αλλά σε 2 μήνες»

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι η τιμή των θερμοκηπιακών αερίων. Δηλαδή, του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουμε όταν χρησιμοποιούμε καύσιμο.

«Και αυτό περιλαμβάνεται μέσα στις διατιμήσεις της ΑΗΚ», επισήμανε.

«Όπως δηλαδή, αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την αύξηση του πετρελαίου, έτσι ισχύει και με τη τιμή των θερμοκηπιακών αερίων», συνέχισε.

«Η μόνη μας σωτηρία…είναι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα εκπέμπουμε τόσα θερμοκηπιακά αέρια και δεν θα χρησιμοποιούμε τόσο πετρέλαιο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE