Στην Αλεξανδρούπολη για την έναρξη της κατασκευής νέας πλωτής μονάδας για υγροποιημένο φυσικό αέριο ο Σαρλ Μισέλ

Στην Αλεξανδρούπολη για την έναρξη της κατασκευής νέας πλωτής μονάδας για υγροποιημένο φυσικό αέριο ο Σαρλ Μισέλ

Στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας θα βρεθεί την Τρίτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με αφορμή την έναρξη των έργων κατασκευής νέας πλωτής μονάδας για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του κ. Μισέλ στους δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μισέλ μεταβαίνει στη χώρα με πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρόντες θα είναι και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

Το έργο για τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης (Alexandroupolis Independent Natural Gas System - INGS) έχει ως σκοπό την βελτίωση της παροχής φυσικού αερίου και τις υποδομές φυσικού αερίου στην νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα συνεισφέρει στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει σταδιακά την εξάρτησή της στο φυσικό αέριο της Ρωσίας όπως αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο.

Το έργο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο θα παρέχει νέες πηγές και οδεύσεις για προμήθεια φυσικού αερίου, ενισχύοντας την ασφάλεια προμήθειας για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια της ΕΕ για την περιφερειακή συνοχή.

Την Τετάρτη ο κ. Μισέλ θα μεταβεί τη Μολδαβία όπου θα συναντήσει την Πρόεδρο της χώρας Μάγια Σάντου και θα επισκεφθεί το κέντρο προσφύγων στην πρωτεύουσα Τσίσιναου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE