Ιταλία: Παραπλανητικό το δημοσίευμα περί της πρόθεσής της να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια

 Ιταλία: Παραπλανητικό το δημοσίευμα περί της πρόθεσής της να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια

Το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης της Ιταλίας διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα ότι η Ιταλία ήταν ανοιχτή να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μόσχα είπε ότι οι ξένοι αγοραστές φυσικού αερίου πρέπει να καταθέσουν ευρώ ή δολάρια σε λογαριασμό στην ιδιωτική ρωσική τράπεζα Gazprombank, η οποία θα τα μετατρέψει σε ρούβλια.

Η Κομισιόν τον περασμένο μήνα είπε στις χώρες της ΕΕ ότι η συμμόρφωση με το ρωσικό σχέδιο θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ.

Σε δημοσίευμά του τη Δευτέρα, το Politico ανέφερε ότι ο Ιταλός Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι, είπε πως «οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει προσωρινά να έχουν τη δυνατότητα να συμμορφώνονται με τις ρωσικές απαιτήσεις για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια».

Το ιταλικό Υπουργείο δήλωσε ότι το άρθρο ήταν «παραπλανητικό» και δεν ανταποκρίνεται στη θέση που εξέφρασε ο Τσινγκολάνι.

«Ενώ περιμένουμε μια κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με το θέμα των πληρωμών, το σχέδιο που προβλέπει ότι οι εταιρείες πληρώνουν σε ευρώ αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να συνιστά παραβίαση των κυρώσεων της 24ης Φεβρουαρίου», ανέφερε το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE