Χριστοδουλίδης: Ο τομέας της ασφάλειας είναι υψίστης σημασίας για τη διακυβέρνησή μας
Ο τομέας της ασφάλειας είναι υψίστης σημασίας για τη διακυβέρνηση μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο τεχνολογικός κολοσσός αξιολόγησε με υψηλό βαθμό σοβαρότητας την ενημέρωση αυτή, με αναλυτές να επισημαίνουν πως η ευπάθεια που εντοπίστηκε, θα μπορούσε «να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα (χάκερ) να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο στοχευμένο σύστημα και να αναλάβει τον έλεγχό του».
Οι αναλυτές ανέφεραν ακόμα πως «η ευπάθεια έχει ήδη αναγνωριστεί από τους χάκερς και συνιστάται στους χρήστες του Google Chrome να ενημερώσουν άμεσα τα συστήματά τους». Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν χρήστες του Chrome έχουν ήδη «χακαριστεί».
Η Google επιβεβαίωσε την ευπάθεια, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ανακαλυφθεί 30 νέα κενά ασφαλείας στον Chrome, επτά από τα οποία, όπως λέει, αποτελούν «υψηλό» επίπεδο απειλής για τους χρήστες. Παράλληλα, η επιρροή αφορά τους χρήστες Chrome σε Windows, macOS, Linux και κινητές συσκευές.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις