Νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου - Τους καλούν να επενδύσουν και να κάνουν 'like' σε διαφημίσεις

Νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου - Τους καλούν να επενδύσουν και να κάνουν 'like' σε διαφημίσεις

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες που αφορούν μια νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης που τείνει να ομοιάσει με την γνωστή επενδυτική απάτη «ΠΥΡΑΜΙΔΑ».

Συγκεκριμένα ανυποψίαστοι πολίτες προσεγγίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, Instagram, messenger, telegram) από επιτήδειους για να εγγραφούν και να επενδύσουν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες με υπόσχεση καθημερινής απόδοσης της τάξης του 5% μέχρι και 10%.

Το θύματα αγοράζουν τα διάφορα πακέτα που υπάρχουν στις πλατφόρμες αυτές για τα ποσά των €100, €600 και €1,500.

Περαιτέρω τα θύματα καλούνται να δώσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό όπου γίνεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο μιας εφαρμογής της πλατφόρμας.

Στη συνέχεια, απαιτείται να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό «likes» σε διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται στην εφαρμογή. Όσο περισσότερους συνδρομητές εγγράψουν τα θύματα στις πλατφόρμες τόσο περισσότερα ημερήσια κέρδη έχουν.

Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να είναι υποψιασμένο σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 22808200 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Live: Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE