Προειδοποιούν οι Ρώσοι - «Απρόβλεπτες συνέπειες» αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εξοπλίζουν τον Ζελένσκι

Προειδοποιούν οι Ρώσοι - «Απρόβλεπτες συνέπειες» αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εξοπλίζουν τον Ζελένσκι

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα «Moskva» έπειτα από «χειρουργικό» πυραυλικό χτύπημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προϋπολογισμού 800 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE