ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πάτωσαν» οι μαθητές στα Νέα Ελληνικά και δεν πρόκειται… για ψευδαισθήσεις

«Πάτωσαν» οι μαθητές στα Νέα Ελληνικά και δεν πρόκειται… για ψευδαισθήσεις

Τις χειρότερες βαθμολογίες των τελευταίων ετών, έδωσαν οι φιλόλογοι που διόρθωσαν τα φετινά γραπτά των Νέων Ελληνικών. Όπως όλα δείχνουν, ο μέσος όρος των υποψηφίων εξασφάλισε περίπου οκτώ στα είκοσι.

Η νέα παταγώδης αποτυχία στα Νέα Ελληνικά, όπως γράφει «Ο Φιλελεύθερος» σημειώνεται στον απόηχο των αντιδράσεων για το πολυσυζητημένο θέμα της έκθεσης, περί το τέλος των ψευδαισθήσεων και για άλλη μια φορά, θέτει το υπουργείο Παιδείας σε δύσκολη θέση. Συγχρόνως, επαναφέρει τα αναπάντητα ερωτήματα, για τη δομή και το περιεχόμενο των εξεταστικών δοκιμίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέσοι όροι του μαθήματος κατά την προηγούμενη πενταετία ήταν: 9,48 κατά την περσινή χρονιά, 9,52 το 2013 και 8,88 το 2012. Το 2011, οι υποψήφιοι μόλις που κατάφεραν να περάσουν τη βάση, αφού έγραψαν 10,07, ενώ το 2010 ο μέσος όρος ήταν 9,95.

Τονίζεται ότι οι αρχικές βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς έκδοσης του απολυτηρίου.

Όσον αφορά στους γενικούς βαθμούς πρόσβασης, υπολογίζεται ότι θ’ ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 29 ή Τρίτη 30 Ιουνίου. Ταυτόχρονα θ’ ανακοινωθεί και η πρώτη κατανομή θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου.

Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για την Ελλάδα και όπως είναι γνωστό, θα περιμένουν μέχρι τέλη Αυγούστου για τ’ αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι από τους 8.619 υποψήφιους, οι 5.902 (ή ποσοστό 68%) διεκδικούν θέση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υπόλοιποι 2.717 συμμετείχαν στις εξετάσεις μόνο για απόλυση από το Λύκειο/ Τεχνική Σχολή. 

Οι αρχικές βαθμολογίες των 8.619 υποψηφίων που παρακάθισαν, φέτος, στις Παγκύπριες Εξετάσεις, αναρτήθηκαν χθες το απόγευμα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (στη διεύθυνση www.moec.gov.cy).
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top