Συγκλονιστική η ιστορία ηλικιωμένου 60χρονου στη Λάρνακα ο οποίος αναγκάστηκε να ζει σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (νηπιαγωγείο) χωρίς πόρτες και παράθυρα.
Ηλικιωμένος εγχειρισμένος, 60χρονών Κύπριος πρόσφυγας μένει σε άθλιες συνθήκες, σε ένα εγκαταλελειμμένο παλιό κτίριο που στο παρελθόν ήταν νηπιαγωγείο.
Ο 60χρονος μετά την έξωση που του έκαναν δεν μπόρεσε να βρει κάπου να μείνει καθώς είναι λήπτης Ε.Ε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο THEMAONLINE.
«Μου βρήκαν ένα διαμέρισμα 580 ευρώ και το επίδομα μου ειναι 480. Μου είπαν να μου πληρώνουν απο το Γραφείο τα 200 και τα άλλα να τα βάζω εγώ» και αναρωτιέται πως θα τα βγάζει πέρα με ένα τόσο ψηλό ενοίκιο, πώς θα τρώει και πάνω απο όλα που θα βρει να δώσει μπροστά 2 ενοίκια.
"Μου είπαν μάλιστα να πάω να μείνω σε γηροκομείο ή ακόμα και στην Αθαλάσσα. Είμαι μόνο 60χρονών", μας ανέφερε στεναχωρημένος και απορημένος με απαντήσεις που έλαβε.
Στο παρελθόν όπως ισχυρίζεται το Γραφείο Ευημερίας του πλήρωνε το ενοίκιο γύρω στα 200 ευρώ, στη συνέχεια όμως μειώθηκαν και του χρωστούσαν λεφτά.
Η ιστορία του συγκλονίζει. Ενώ ζούσε μια φυσιολογική ζωή, δούλευε ως χτίστης στο παρελθόν, εξαπατήθηκε από οικογενειακό πρόσωπο υπογράφοντας κάποια έγγραφα όπου με αυτά του έπαιρναν το σπίτι που έμενε και άνηκε. Έτσι βρέθηκε να μένει σε ενοίκιο με τη βοήθεια του Ελάχιστου Εγγυημένου.
Ωστόσο μετά από χρόνια του έγινε έξωση, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί να βρει στέγη, ενώ όπως αναφέρει το Γραφείο του εξασφαλίζει μόνο 2-3 μέρες διαμονή σε ξενοδοχείο.
«Βρήκα τούτο το τόπο και έφερα τα πράγματα μου, Ζω άστεγος εδώ και μήνες. Εμένα όλα μου τα πράγματα εν τζιαμέ (εννοώντας το εγκαταλελειμμένο νηπιαγωγείο). Την άλλη φορά εμπήκαν και κλέψανε μου πράγματα. Θέλω κάπου να μένω μόνιμα. Όχι όποτε μου βρει για 2-3 μέρες το Ευημερίας και όποτε με πιάσει τηλέφωνο».
Έκκληση του 60χρονου να βρει ένα σπίτι να μένει ή να του παραχωρηθεί προσφυγικό αφού είναι δικαιούχος ώστε να μπορέσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του να ζήσει με αξιοπρέπεια, να μην ζει στο δρόμο αλλά ούτε δεξιά και αριστερά κάθε 3-4 μέρες.
Ειναι αυτές οι ιστορίες που κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε, που είναι η πρόληψη, που είναι η άμεση ανταπόκριση με ουσιαστικές λύσεις και οχι προσωρινές οπου ταλαιπωρούν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, πόσο μάλλον ηλικιωμένους με θέματα υγείας.
Ποιο είναι το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή;
Ειμαστε αυτή η κοινωνία που δεχόμαστε να υπάρχει έστω και ένας αστεγος Κύπριος πολίτης που να ζει σε άθλιες συνθήκες;
Αναρωτίομαστε, δεν υπάρχουν δομές στο κράτος οπου να φιλοξενούνται μόνιμα , Κύπριοι πολίτες , πόσο μάλλον πρόσφυγες ηλικιωμένοι;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις