Συνάντηση Υπ. Άμυνας Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας - Συζήτησαν την προώθηση ειρήνης στην περιοχή και το Ουκρανικό

Συνάντηση Υπ. Άμυνας Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας - Συζήτησαν την προώθηση ειρήνης στην περιοχή και το Ουκρανικό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Σαουδική Αραβία ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών.

Ο Αν. Υπουργός Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Khalid bin Salman bin Abdulaziz υποδέχθηκε επισήμως τον κ. Πετρίδη. Κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο χωρών για την αναβάθμιση των σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη ασφάλεια, με έμφαση στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου και της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Νωρίτερα ο κ. Πετρίδης είχε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, Στρατηγό Fayyadh Al Ruwaili, όπου συζήτησαν μελλοντικές κοινές δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την έκθεση αμυντικού υλικού World Defense Show Saudi Arabia, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), δίδοντας συνέχεια στις τακτικές διμερείς διαβουλεύσεις. Είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να συνομιλήσει με τους Υπουργούς Άμυνας του Μπαχρέιν, της Τυνησίας και του Μαρόκου.

Ο Υπουργός Άμυνας παραχώρησε επίσης συνέντευξη στην ευρείας κυκλοφορίας αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat στην οποία σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων της με την Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παρέμβαση Προέδρου Χριστοδουλίδη σήμερα στη Σύνοδο ΕΛΚ στην Βαλένθια

Παρέμβαση Προέδρου Χριστοδουλίδη σήμερα στη Σύνοδο ΕΛΚ στην Βαλένθια

Σε παρέμβαση στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Βαλένθια της Ισπανίας θα προβεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την τελευταία ημέρα εργασιών της Συνόδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE