Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν - Τουλάχιστον 58 νεκροί από επίθεση του ISIS

Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν - Τουλάχιστον 58 νεκροί από επίθεση του ISIS

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στη πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η τζιχαντιστική οργάνωση στο Πακιστάν.

Ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε χθες το τέμενος και άνοιξε πυρ προτού τον σταματήσει η αστυνομία, όμως κατάφερε να εισβάλει στο τέμενος και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε, εξήγησε ο αστυνομικός Χαρούν Ρασίντ.

O δράστης πυροβόλησε αστυνομικούς και πιστούς σε τέμενος στο Πακιστάν
Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τους αστυνομικούς που φυλούσαν την είσοδο του τεμένους, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πρόσθεσε.

«Ο ένοπλος εισήλθε στο τέμενος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», επεσήμανε ο Ρασίντ.
Η επίθεση αυτή είναι μία από τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της σιιτικής μειονότητας στο Πακιστάν, η οποία είναι συχνά στόχος εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων, όπως το ΙΚ και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου Lady Reading. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν καταδίκασε την επίθεση.

Οι επιθέσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν μέχρι το 2014 όταν ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE