Σεργκέι Στόρτσακ: Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ρωσία

Σεργκέι Στόρτσακ: Η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από την Ρωσία

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται τη Ρωσία για συνομιλίες για κοινά προγράμματα μάλλον, παρά για να ζητήσει μετρητά, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.

"Δεν υπήρξαν αιτήματα", δήλωσε ο Στόρτσακ προς το πρακτορείο Ρόιτερς στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. "Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων", πρόσθεσε.

Ο Στόρτσακ δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται η Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματά της και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τους εταίρους της, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν θέλει "οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων". "Η επίσκεψη (του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) είναι κατά τη γνώμη μου προασανατολισμένη στο να βρεθούν κοινά προγράμματα και στην ανάπτυξη του εμπορίου μάλλον, παρά στην επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων τους", δήλωσε ο Στόρτσακ. "Όταν τα μέτρα που χρειάζονται για να επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα (της Ελλάδας) είναι τόσο τεράστιας κλίμακας, καμιά χώρα στον κοσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Μόνο κοινές προσπάθειες πολλών χωρών ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν", πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή, στο Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδίδει δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου Προέδρου και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ότι σκοπός των απευθείας συνομιλιών είναι «η εγκαθίδρυση μακροπρόθεσμης ειρήνης και η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων της κρίσης».