Να και τα χαρμόσυνα! Αύξηση της απασχόλησης 0,3% στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο, λέει η Eurostat

Να και τα χαρμόσυνα! Αύξηση της απασχόλησης 0,3% στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο, λέει η Eurostat

Η απασχόληση στην Κύπρο ενισχύθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ευρωζώνη, η απασχόληση το ίδιο τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 0,1% και στην ΕΕ συνολικά ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 η απασχόληση είχε μειωθεί στην Κύπρο κατά -0,3%, ενώ στην ευρωζώνη είχε αυξηθεί κατά 0,1% και στην ΕΕ συνολικά κατά 0,2%.
Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2014 η απασχόληση έμεινε στα ίδια επίπεδα στην Κύπρο, ενώ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,8% και στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2015.


Μεταξύ των χωρών μελών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η Λετονία και η Ουγγαρία (+1,5%) κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενες από την Εσθονία (+0,9%), την Ισπανία (+0,8%), τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (όλες +0,7%). Η Ελλάδα (-0,8%) και η Μάλτα (-0,4%) κατέγραψαν μείωση της απασχόλησης, η οποία έμεινε σταθερή στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE