Αν έχετε «διακοσμήσει» το σώμα σας με ένα ρητό γραμμένο με μελάνι στο δέρμα σας, είτε με κάποιο tribal σχέδιο, μια ζωγραφιά ή ένα σύμβολο, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι σε λίγο καιρό η αστυνομία θα είναι σε θέση να εντοπίζει πιθανούς εγκληματίες από… τα τατουάζ τους, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της MailOnline.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία ζήτησε από επιστήμονες πληροφορικής να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα μπορεί να διαχωρίζει τα τατουάζ από τα σχέδια σε ένα χαρτί, αλλά και να εντοπίζει τις διαφορές μεταξύ παρόμοιων σημαδιών.
Το image-based λογισμικό θα λειτουργεί, ακόμη κι αν το τατουάζ είναι μερικώς καλυμμένο από τρίχες ή μια μπλούζα, για παράδειγμα.
Η τεχνολογία αναγνώρισης τατουάζ «Tattoo Recognition Technology - Challenge» (Tatt-C) ξεκίνησε την περασμένη χρονιά, όμως πραγματοποίησε την πρώτη της ημερίδα πριν από λίγες ημέρες, η οποία «τρέχει» από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), που εδρεύει στο Μέριλαντ.
Στόχος του προγράμματος είναι να «αξιολογήσει την ικανότητα των αλγορίθμων αναγνώρισης τατουάζ με βάση εικόνες, για την ανίχνευση και ανάκτηση των τατουάζ». Επιπλέον, να καθορίσει ποιοι αλγόριθμοι είναι πιο αποτελεσματικοί και αν κάποιοι είναι βιώσιμοι για να «ταιριάζουν οπτικά όμοια ή παρεμφερή τατουάζ από διάφορα θέματα, με διαφορετικά τμήματα της ίδιας εικόνας τατουάζ από το ίδιο θέμα στην πάροδο του χρόνου, ταιριάζοντας μια μικρή περιοχή ενδιαφέροντος που περιέχεται σε μια μεγαλύτερη εικόνα [και] οπτικά παρόμοια ή συναφή τατουάζ με τη χρήση διαφορετικών τύπων εικόνων».
Το πρόγραμμα θα πρέπει ακόμη να είναι σε θέση να διαχωρίζει αν μια εικόνα περιέχει τατουάζ ή όχι.
Βέβαια, η αντιστοίχιση τατουάζ δεν είναι τόσο ακριβής όσο οι μέθοδοι βιομετρικής αναγνώρισης - όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και η ίριδα, ωστόσο, ο Stephen Fischer, επικεφαλής του τμήματος πολυμέσων στο αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του τμήματος Υπηρεσιών Πληροφοριών Ποινικής Δικαιοσύνης (του FBI) στο Clarksburg, της Δυτικής Βιρτζίνιας μιλώντας στο Nature είπε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρέχει κάποιο όφελος διερεύνησης, για να βοηθήσει στον περιορισμό των λιστών υπόπτων ή να παρέχει πληροφορίες σχετικά με κάποιο έγκλημα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις