Την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για Βαρώσια μετέφερε στον Μπλίνκεν ο Κασουλίδης

Την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για Βαρώσια μετέφερε στον Μπλίνκεν ο Κασουλίδης

Την πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Βαρώσια μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ.
 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, χαρακτήρισε ως πολύ καλή τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και ΗΠΑ.  
 
Όπως είπε, ο κ. Μπλίνκεν συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για την επιστροφή του στο Υπουργείο Εξωτερικών και επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, συνέχισε, οι δυο Υπουργοί μίλησαν για τον μηχανισμό 3+1 με την Ελλάδα και το Ισραήλ και εξέφρασαν από κοινού την άποψη για επιστροφή στη συμφωνία για την πολιτική δυναμική.  
 
Οι δυο Υπουργοί, είπε ο κ. Δημητρίου, συζήτησαν μια σειρά από διμερή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας του συντονισμού των ενεργειών για την υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Τόνισαν επίσης τη σημασία της αύξησης της επιστημονικής συνεργασίας σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι αναδυόμενες τεχνολογίες μέσω της επικείμενης υπογραφής μιας διμερούς Συμφωνίας για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.


O Αμερικανός Υπουργός εξέφρασε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων και ο κ. Κασουλίδης μετέφερε την πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα Βαρώσια, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE