Σοκαριστική καταγγελία στην Κρήτη: Καρκινοπαθής με κορωνοϊό περίμενε 10 ώρες στο αυτοκίνητο για να αδειάσει κρεβάτι

Σοκαριστική καταγγελία στην Κρήτη: Καρκινοπαθής με κορωνοϊό περίμενε 10 ώρες στο αυτοκίνητο για να αδειάσει κρεβάτι

Για δέκα ολόκληρες ώρες αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο 68χρονη, καρκινοπαθής, με κοροναϊό, χθες Κυριακή στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Χανίων, περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι για να εισαχθεί στην κλινική covid.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό -ενδεικτικό της κατάστασης της οποίας επικρατεί στο νοσοκομείο Χανίων που δουλεύει εδώ και εβδομάδες σε καθεστώς ασφυξίας- φέρνει στο φως το zarpanews.gr μετά από καταγγελία του γιου της γυναίκας, ο οποίος την συνόδευε.

«Η μητέρα μου είναι 68 ετών και είναι καρκινοπαθής. Υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εδώ και έξι μέρες έχει διαγνωστεί με κοροναϊό γι’ αυτό μας είπαν να πάμε την Κυριακή να κάνει εξετάσεις» εξιστορεί.

Όπως συμπληρώνει, οι εξετάσεις δεν ήταν καλές, γι’ αυτό κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή: «Μας άφησαν να περιμένουμε έξω, δεν μας έβαζαν μέσα. Στο μεταξύ έβρεχε. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπήκαμε στο αμάξι. Μείναμε στο αμάξι από τις 10:30 μέχρι τις 8 το απόγευμα, γιατί μας είπαν ότι στις 8 θα άδειαζε κρεβάτι» τονίζει.

Ωστόσο, μετά τις 8 τους ενημέρωσαν ότι τελικά δεν υπήρχε κρεβάτι: «Μου είπαν αν θέλω να την πάω με το αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο. Αν θέλω να περιμένω εκεί μήπως αδειάσει κάτι μέσα στη νύχτα. Ή αλλιώς να πάω στο σπίτι και να την φέρω πάλι αύριο στις 4 το μεσημέρι!» τονίζει.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα κρεβάτι, να την αφήσουν λίγο να ξαπλώσει για όσο περιμένει; Να μας αφήνουν όλες αυτές τις ώρες έξω, γυναίκα καρκινοπαθή, με κακές εξετάσεις, εντελώς αδύναμη που έπρεπε να κάνει εισαγωγή, να την αφήνουν μέσα στο κρύο με το air condition του αυτοκινήτου;» διερωτάται.

Η απάντηση του νοσοκομείου Χανίων

Το zarpanews.gr έθεσε το περιστατικό υπόψη του διοικητή του ιδρύματος, Γιώργου Μπέα, ο οποίος ανέφερε ότι πράγματι η πληρότητα των κλινικών είναι στο 100% διαρκώς.

Όπως τόνισε, όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο, αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα μέσω ΕΚΑΒ. Από ‘κει και πέρα, δυστυχώς όπως συμπλήρωσε, όλα τα περιστατικά που φτάνουν τις τελευταίες μέρες, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξιολογούνται με προσοχή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE