Ικανοποίηση ΠτΔ για πρόοδο στα ασφαλτικά - Εντός τριμήνου ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης και μετακίνησης των εργοστασίων

Ικανοποίηση ΠτΔ για πρόοδο στα ασφαλτικά - Εντός τριμήνου ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης και μετακίνησης των εργοστασίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα 28/1, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, με θέμα τη μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από περιοχές των Δήμων Ιδαλίου – Τσερίου.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη μέχρι σήμερα πρόοδο των διαδικασιών για οριστική μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από τις εν λόγω περιοχές.

Από την όλη ενημέρωση, τόσο από τις περιβαλλοντικές μελέτες όσο και από τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκομένους, διαφάνηκε ότι εντός τριμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και μετακίνησης των υπό αναφορά εργοστασίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει την απόφαση μετακίνησης των εργοστασίων, αλλά και την αυστηρή τήρηση των όρων και προαπαιτουμένων με βάση τις περιβαλλοντικές μελέτες, ώστε να διασφαλιστεί η χωρίς οχληρία λειτουργία των εργοστασίων στις περιοχές που θα μετακινηθούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE