18 Ιουνίου - Η ημέρα που θα συμβούν τρία πολύ σοβαρά πράγματα για την Ελληνική Κυβέρνηση

18 Ιουνίου - Η ημέρα που θα συμβούν τρία πολύ σοβαρά πράγματα για την Ελληνική Κυβέρνηση

H 18η Ιουνίου θεωρείται μία από τις ημερομηνίες σταθμούς για την ελληνική κυβέρνηση, αφού θα συμβούν ταυτόχρονα τρία ιδιαίτερα κρίσιμα γεγονότα.

Στις 18 Ιουνίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος, την οποία έχει συστήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επιτροπή αυτή πιθανότατα θα κρίνει αν ένα μέρος του ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρηθεί παράνομο.

Την 18η Ιουνίου, επίσης, συγκαλείται το Eurogroup, το οποίο για μία ακόμη φορά θα ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει ότι πιθανότατα εκείνη την ημέρα το Eurogroup θα μπορέσει να αποφασίσει θετικά για την ελληνική διαπραγμάτευση ώστε να κλείσει η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών και να αρχίσει η ροή της αντίστοιχης χρηματοδότησης. Ολα θα κριθούν από το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μία κοινή συνισταμένη και να γεφυρώσουν το χάσμα που ως αυτή τη στιγμή δείχνει αγεφύρωτο.

Στις 18 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη, καλεσμένος του Βλαντιμίρ Πούτιν για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των BRICS- των 5 χωρών δηλαδή (Βραζιλία Ρωσία Ινδία Κίνα και Νότια Αφρική) οι οποίες έχουν καλέσει και την Ελλάδα να συμμετάσχει στην τράπεζα την οποία σχεδιάζουν, κίνηση η οποία θεωρείται εχθρική από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η επόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, θα είναι μία ημερομηνία σταθμός για την ελληνική κυβέρνηση τόσο σε οικονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο και θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE