Νέα Ζηλανδία: Η χειρότερη συμμορία που συνεχίζει την ιστορία των ναρκωτικών

Νέα Ζηλανδία: Η χειρότερη συμμορία που συνεχίζει την ιστορία των ναρκωτικών

Ένας Νεοζηλανδός φωτογράφος ζήτησε άδεια και κατέγραψε τα πορτρέτα των ατόμων που συνεχίζουν μια ιστορία ναρκωτικών και αίματος εδώ και πάνω από μισό αιώνα

Μπορεί να υπάρξει καλλιτεχνική πλευρά, σε μέλη συμμοριών που σχετίζονται με εκτεταμένη χρήση βίας, βιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών; Κι όμως μπορεί. Ή τουλάχιστον μπόρεσε να την ανακαλύψει ο Γιόνο Ρότμαν. Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος, ζήτησε και πήρε την άδεια να φωτογραφήσει την πιο διαβόητη συμμορία της Νέας Ζηλανδίας, τη Mighty Mongrel Mob.

«Επειδή η δουλειά είχε να κάνει αυστηρά με το πορτρέτο και όχι με την έκθεση των ατόμων, πήρα την άδεια να τους φωτογραφήσω» είπε ο Ρότμαν, ο οποίος παραδέχτηκε πως «Υπήρχε μια αμοιβαία κατανόηση πως θα με σκοτώσουν αν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος».

Το χαρακτηριστικό που προκύπτει από αυτή τη φωτογράφηση είναι η αποκάλυψη της επίπτωσης που είχε η λευκή βία και η διακρίσεις, των Βρετανών κατακτητών προς τους ιθαγενείς Μαορί, καθώς η πλειονότητα των μελών της συμμορίας είναι όντως Μαορί. Πολλοί από αυτούς μεγάλωσαν με ανάδοχες οικογένειες στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η συμμορία δημιουργήθηκε το 1960 από περιθωριακούς νέους. Τα μέλη της ασπάστηκαν ναζιστικά σύμβολα και εικονογραφία, με στόχο να ανταγωνιστούν και να προκαλέσουν τη «λευκή ελίτ» της χώρας, σε μια περίοδο που οι μνήμες από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ακόμα νωπές. Θεωρούν τους εαυτούς τους αντικομφορμιστές και ζουν ένα τρόπο ζωής αντίθετο με το συμβατικό.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE