Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής, Μαρία Κολιού μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» τόσο για τη νέα μετάλλαξη «Καμερούν» όσο και για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.
«Μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Καμερούν» δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της Όμικρον. Μια μετάλλαξη που δεν έχει τέτοια μεταδοτικότητα δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες να εξαπλωθεί», είπε συγκεκριμένα.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην πιεστεί το σύστημα Υγείας και να μην έχουμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι δεν είναι τόσο επιθετική όσο η Δέλτα και ευελπιστούμε να μην οδηγήσει πολύ κόσμο στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
«Είμαστε σε μια φάση όπου τα συστήματα υγείας είναι φορτωμένα λόγω της Δέλτα»
Βρισκόμενοι μια ανάσα πριν από την επίτευξη του εμβολιαστικού στόχου η κυρία Κολιού αναφέρεται στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικό στην πρόληψη της σοβαρής νόσου αλλά δυστυχώς δεν κάνει ανοσία των βλενογόνων.
«Δεν μπορεί να προστατέψει από τη μόλυνση. Γι’ αυτό κολλούν και εμβολιασμένοι», ανέφερε.
«Είναι πιο σημαντικό να μην έχουμε σοβαρές νόσους. Δεν μπορούμε να βοηθηθούμε στο να μην κολλήσουμε», συμπλήρωσε.
Επιστροφή μαθητών στα σχολεία από 10 Ιανουαρίου
Όσο αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε το λόγο για τον οποίο εφαρμόστηκε η σκέψη αυτή.
«Όταν τα παιδιά είναι πολλές ώρες σπίτι ιδιαίτερα οι έφηβοι δεν θα καθίσουν σπίτι θα γυρίζουν με τους φίλους τους και ακούσαμε πολλά περιστατικά που κόλλησαν από τις παρέες τους όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Τα σχολεία είναι μια πιο πειθαρχημένη κατάσταση από αυτή την άποψη»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις