Δρ.Καραγιάννης: Πάμε ή όχι σε lockdown; - «Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν μέχρι την Τρίτη »

Δρ.Καραγιάννης:  Πάμε ή όχι σε lockdown; -  «Θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν μέχρι την Τρίτη »

Απο τη μια η ανησυχία για την ραγδαία αυξηση κρουσμάτων και απο την άλλη η αγωνία των πολιτών και κράτους για τα νέα μέτρα ώστε να μην πιεστεί το σύστημα υγείας.

Η αυξηση των νοσηλειών είναι το κύριο στοιχείο που θα ορίσει τόσο τα αυστηρότερα μέτρα, και όχι τόσο η αύξηση κρουσμάτων.

Tι και αν ο πυρηνικός γιατρός Σοφοκλής Σοφοκλέους προτείνει την λύση ενός lockdown , απο την άλλη ο ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Πέτρος Καραγιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφέρει οτι δεν θα χρειαστεί να γίνει κάτι περισσότερο ή να φτάσουμε σε lockdown.

Τι και αν ο κόσμος έχει κουραστεί απο την πανδημία και όσα ακολούθησαν αυτής, εντούτοις κάποιοι πολίτες είναι υπερ ενός γενικού lockdown για να καθαρίσει η χώρα η οποία τις τελευταίες μέρες ξεπερνά κάθε ρεκόρ.

Ωστόσο οπως αναφέρει ο Δρ.Καραγιάννης η Κύπρος κατα κάποιο τρόπο ζει ένα μικρό lockdown εφόσον χιλιάδες πολίτες είναι σε καραντίνα «Όπως βλέπω τα πράγματα με τους αριθμούς των κρουσμάτων και τους αριθμούς των ατόμων που βρίσκονται σε περιορισμό δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Ο περισσότερος κόσμος θα είναι ήδη σε απομόνωση λόγο του ότι είτε θα νοσούν είτε γιατί θα είναι προς το τέλος της απομόνωσης τους είτε θα αφορά στενές επαφές οι οποίες θα είναι σε περιορισμό...»

Πριν τα Θεοφάνεια υπάρχει η συζήτηση για πιθανον αυστηροποίηση μέτρων και όπως σχολιάσει ο Δρ.Καραγιάννης
«Επομένως θα δούμε ακριβώς πως θα εξελιχθούν μέχρι την Τρίτη οι επιδημιολογικοί δείκτες και αναλόγως θα αποφασίσουμε»

Αυτό που θα παίξει σημαντικότερο ρόλο είναι οι νοσηλείες στα νοσοκομεία. Με τον επιδημιολόγο να αναφέρει « Ελπίζω αυτό να μην είναι σε τέτοιο βαθμό που να πιέσει το σύστημα υγείας».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE