Ουκρανία, Βαρώσια και Αφγανιστάν στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Ουκρανία, Βαρώσια και Αφγανιστάν στην ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Μακρά θα είναι η ατζέντα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), δήλωσε κατά την άφιξή του στο κτήριο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε συνοπτικά στα κύρια ζητήματα του ΣΕΥ, μεταξύ τους και η συζήτηση που αφορά την κατάσταση στα Βαρώσια.

«Το πιο σημαντικό θέμα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία και η συγκέντρωση Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας», είπε.

«Θα πρέπει όμως επίσης να μιλήσουμε για τα Βαρώσια και την κατάσταση στην Κύπρο», συνέχισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως στην ατζέντα βρίσκονται και το Αφγανιστάν και η Κεντρική Ασία.

Όπως επεσήμανε, οι συζητήσεις για την Ουκρανία αποτελούν συνέχεια της συνάντησης των G7 την Κυριακή, κατά την οποία «υπήρξε συμφωνία στη θέση να υιοθετήσουμε σθεναρή στάση στο πλευρό της Ουκρανίας, υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της».

Στόχος της συζήτησης των ΥΠΕΞ θα είναι η αποτροπή επιθετικών κινήσεων από τη Ρωσία. «Θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όποια επιθετική κίνηση κατά της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος για τη Ρωσία εάν συμβεί» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποτρέψουμε από το να συμβεί».

Ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε και στη Λευκορωσία και τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με την κοινωνία των πολιτών και την αντιπολίτευση στη χώρα.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE