Τελευταία "ελεύθερη" Κυριακή για ανεμβολίαστους στην Κύπρο - Τέλος τα καφεδάκια και η διασκέδαση

Τελευταία "ελεύθερη" Κυριακή για ανεμβολίαστους στην Κύπρο - Τέλος τα καφεδάκια και η διασκέδαση

Βρισκόμαστε μία ανάσα από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η περίδος «χάριτος» που είχε δοθεί σε ανεμβολίαστους εκπνέει και όσοι δεν έχουν προβεί σε μία τουλάχιστον δόση του εμβολίου αποκλείονται από συγκεκριμένους χώρους. Στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται παιδιά και έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών.

Οι παραπάνω αναφερόμενοι δεν θα επιτρέπεται να επισκέπτονται χώρους εστίασης, κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα και μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης.

Ωστόσο όσο αφορά του χώρους αλλά και τα ανήλίκα πρόσωπα αναμένεται ότι μετά τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλιού θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέες εισηγήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

Πάντως τίθεται σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου με του πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν σήμερα να απολαμβάνουν τις τελευταίες τους Κυριακάτικες βόλτες σε αυτούς τους χώρους πριν τις γιορτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline