Σοβαρά προβλήματα φέρνει η απόφαση της ασφαλιστικής εταιρείας του Τσιρείου Σταδίου να ακυρώσει το συμβόλαιο με τον Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια (ΓΣΟ), γεγονός που οδήγησε το ΔΣ του Συλλόγου να αναστείλει τη λειτουργία του γηπέδου. Προειδοποιήσαμε έγκαιρα για την ακύρωση του συμβολαίου, λέει η Παγκυπριακή Ασφαλιστική.
Το θέμα επηρεάζει τις τρεις ομάδες της Λεμεσού, Απόλλων, ΑΕΛ και Άρη, οι οποίες για να μπορέσουν να αγωνιστούν στην έδρα τους, αυτό θα πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όπως δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, «δημιουργείται άνισος ανταγωνισμός εναντίον των ομάδων της Λεμεσού».
«Με μεγάλη λύπη, ως ΔΣ του ΓΣΟ, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αναστολή της λειτουργίας του Τσιρείου Σταδίου λόγω ακύρωσης, από την Παγκύπρια Ασφαλιστική, του υφιστάμενου, από το 2008, συμβολαίου, το οποίο κανονικά λήγει τον Ιούλιο του 2022», ανέφερε.
Δυστυχώς, συνέχισε, η Παγκυπριακή Ασφαλιστική απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, στις 8 Νοεμβρίου, στο οποίο επισύναψε επιστολή ημερομηνίας 25 Οκτωβρίου, ότι θα προχωρήσει σε ακύρωση του ασφαλιστηρίου, χωρίς να γράφει οποιονδήποτε λόγο ακύρωσης.
Στις 11 Νοεμβρίου, πρόσθεσε ο κ.Τσολάκης, το ΔΣ του ΓΣΟ απέστειλε επιστολή, ζητώντας να μάθει τους λόγους ακύρωσης, ενώ στις 25 Νοεμβρίου αποστάληκαν δυο ακόμη επιστολές, «όπου στη μία αναφέραμε ότι δεν πήραμε απάντηση στην προηγούμενη επιστολή, ενώ στη δεύτερη απαντήσαμε πως δεν αποδεχόμαστε ακύρωση του συμβολαίου».
«Την 1η Δεκεμβρίου λάβαμε νέο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την Παγκυπριακή Ασφαλιστική, στην οποία επισυνάφθηκε επιστολή ημερομηνίας 25 Νοεμβρίου, ότι ακυρώθηκε το ασφαλιστήριο έγγραφο στις 24 Νοεμβρίου, με την εταιρεία να αναφέρει ως λόγους, προβλήματα στατικής επάρκειας που φέρεται να αντιμετωπίζει το στάδιο, σε συνάρτηση με την αύξηση του ασφαλιστικού κινδύνου», συμπλήρωσε.
Ο Κυριάκος Τσολάκης εξέφρασε τη θέση πως η απόφαση της ασφαλιστικής εταιρείας βασίστηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», όπου καταγράφεται μελέτη του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, ο οποίος διορίστηκε από τον ΚΟΑ να αναλάβει ως πολιτικός μηχανικός, όταν αρχίσει η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου του γηπέδου.
«Τότε και μόνο τότε, αρχίζει η δικαιοδοσία του εν λόγω κυρίου για το στάδιο και μόνο τότε», υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ και σημείωσε ότι ο Σύλλογος διαθέτει δικό του μηχανικό, το μέλος του ΕΤΕΚ, Θέμο Δημητρίου, ο οποίος έχει την ευθύνη για το στάδιο από το 1990.
Υπέδειξε πως υπάρχει μελέτη του κ. Δημητρίου που εγκρίθηκε από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων και δόθηκε πιστοποιητικό ασφάλειας του σταδίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, ενώ στη μελέτη δηλώνεται από τον πολιτικό μηχανικό του ΓΣΟ, ότι το στάδιο είναι ασφαλές μέχρι το 2023.
Ο κ. Τσολάκης εξέφρασε τη θέση πως «γίνεται σαμποτάζ εναντίον του ΓΣΟ και του Τσιρείου Σταδίου, ώστε να μην γίνει αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου» αλλά και την βεβαιότητα πως «κάποιοι πίεσαν την Παγκυπριακή Ασφαλιστική να μας ακυρώσει την ασφάλεια».
Για εμάς, πρόσθεσε, «είναι παράξενο να συμβούν όλα τώρα, μεσούσης της ποδοσφαιρικής σεζόν, με πολύ καλή παρουσία των ομάδων της Λεμεσού».
Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες να συναφθεί νέο συμβόλαιο με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, με μόνο μια να ανταποκρίνεται θετικά, ωστόσο η πρόταση της εξαιρούσε την κάλυψη ατυχημάτων φιλάθλων στις κερκίδες, ούτε κάλυπτε τραυματισμούς από πυροτεχνήματα. Σημείωσε δε ότι, τα τελευταία πέντε χρόνια, κανένα αίτημα για αποζημιώσεις από τρίτους δεν έχει υποβληθεί, γεγονός που επιβεβαιώνει, πρόσθεσε, με επιστολή της, η Παγκυπριακή Ασφαλιστική.
«Ύστερα από συνεδρία του ΔΣ του ΓΣΟ στις 7 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα να αναστείλουμε όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες με φιλάθλους στο Τσίρειο, ενώ συνεχίζουμε τις ενέργειες μας για να εξεύρουμε ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων και ταυτόχρονα επιφυλάσσουμε όλα τα νομικά δικαιώματα μας έναντι της ασφαλιστικής εταιρείας», είπε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ.Τσολάκης δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ και ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολή που του αποστάληκε ηλεκτρονικά και μόλις σήμερα λήφθηκε τηλεφώνημα από το Προεδρικό Μέγαρο «και γίνεται προσπάθεια να δουν σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ τι μπορεί να γίνει γενικά με τα προβλήματα».
Κίνδυνο να πέσει στο κενό η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014 για αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου διαβλέπει επίσης το ΔΣ του ΓΣΟ, καθώς η προσφορά του μοναδικού ενδιαφερόμενου για το έργο έφτασε περίπου τα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δαπάνη που εγκρίθηκε είναι 3,3 εκατομμύρια ευρώ.
«Για να ρίξουμε την προσφορά και να μην υπάρχει διαφορά πέραν του 20%, έγιναν διαβουλεύσεις και συνομιλίες, αφαιρέθηκαν διάφορες λεπτομέρειες από την προσφορά και αυτή μειώθηκε κατά 200.000, στα πλαίσια που μπορούσε να γίνει αποδεκτή και να υπάρξει συμφωνία με τον επιτυχών προσφοροδότη», είπε ο κ.Τσολάκης.
Ωστόσο το θέμα συνεχίζει να εκκρεμεί και παρά τις εκκλήσεις για επίσπευση των διαδικασιών, είπε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς, ενώ όπως υπογραμμίστηκε, εάν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν εξευρεθούν τα χρήματα να ξεκινήσει το έργο, τότε θα πρέπει να ξαναπροκηρυχτούν προσφορές, με το κόστος να πολλαπλασιάζεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα.
Εν τω μεταξύ σε σημερινή ανακοίνωση της, η Παγκυπριακή Ασφαλιστική αναφέρει πως «ειδοποίησε έγκαιρα, μέσω του συνεργάτη διαμεσολαβητή, την πρόθεσή της για ακύρωση του συμβολαίου πριν από την αποστολή της επιστολής ακύρωσης».
«Σύμφωνα με τους όρους που προνοεί το συμβόλαιο, στις 25/10/2021 στάλθηκε συστημένη επιστολή ακύρωσης και παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο προνοεί προειδοποίηση 7 ημερών, δόθηκε προειδοποίηση 30 ημερών η οποία έδινε αρκετό χρονικό περιθώριο για διευθέτηση ασφαλιστικής κάλυψης με άλλη ασφαλιστική εταιρεία», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: KYΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις