ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλημέρισε στα Ελληνικά ο Πάπας Φραγκίσκος - «Αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Κύπρο η επίσκεψή του» -ΒΙΝΤΕΟ

Καλημέρισε στα Ελληνικά ο Πάπας Φραγκίσκος - «Αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την Κύπρο η επίσκεψή του» -ΒΙΝΤΕΟ

Η προσεχής επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.


Σύμφωνα με την κ. Παρισινού, για την επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  έχουν ήδη διαπιστευτεί  77 δημοσιογράφοι που θα συνοδεύουν την αποστολή του, ενώ πέραν των 200 δημοσιογράφων που προέρχονται από 19 χώρες έχουν λάβει διαπίστευση για να καλύψουν το γεγονός.
 
Το ταξίδι αυτό, το οποίο είναι το 35ο του Πάπα Φραγκίσκου στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, μεταξύ άλλων, αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία για προβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κοινό 1 δισ. 400 εκ. πιστών ανά την υφήλιο, προσθέτει η κ. Παρισινού.
 
Σημειώνει πως αναμένεται ότι, επ’ ευκαιρία του ιστορικού αυτού γεγονότος, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εκατοντάδες πιστοί από γειτονικές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, οι οποίοι θα παραστούν στην οικουμενική προσευχή της οποίας θα προστεί ο Ποντίφικας στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, αλλά και στη θεία λειτουργία στο ΓΣΠ.

Δείτε εδώ το βίντεο

'Ερχομαι στην Κύπρο στα βήματα των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, λέει ο Πάπας 

Για Αποστολικό ταξίδι στην Κύπρο και την Ελλάδα κάνει λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμα του ενόψει της επίσκεψής του στις δυο χώρες. Αναφέρει ότι ετοιμάζεται να έλθει ως προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη μας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο.

"Έρχομαι κοντά σας με χαρά, ακριβώς στο όνομα του Ευαγγελίου, στα βήματα των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαίτερα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα. Είναι καλό να επιστρέψουμε στις καταβολές και είναι σημαντικό για την Εκκλησία να ξαναβρεί τη χαρά του Ευαγγελίου. Με αυτό το πνεύμα αναμένω αυτό το προσκύνημα «στις πηγές», και ζητώ από όλους να με βοηθήσετε να ετοιμαστώ δια των προσευχών σας", σημειώνει.

Ο Ποντίφικας επισημαίνει ότι συναντώντας τους αδελφούς και αδελφές σε Κύπρο και Ελλάδα θα ξεδιψάσει στις πηγές της αδελφοσύνης, που είναι τόσο πολύτιμες τώρα, που μόλις ξεκινήσαμε ένα παγκόσμιο συνοδικό ταξίδι.

"Υπάρχει «μια συνοδική χάρη», μια αποστολική αδελφοσύνη που λαχταρώ και με μεγάλο σεβασμό: είναι η επίσκεψη σε εσάς, αγαπητοί Μακαριώτατοι Χρυσόστομε και Ιερώνυμε, Προϊστάμενοι των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ως αδελφός στην πίστη, θα έχω τη χάρη να με δεχτείτε και να σας συναντήσω στο όνομα του Κυρίου της Ειρήνης. Και έρχομαι σε εσάς, αγαπητοί Καθολικοί αδελφοί και αδελφές, μαζεμένοι σε αυτές τις χώρες σε μικρά κοπάδια, αγαπημένα τόσο τρυφερά από τον Πατέρα και στα οποία ο Ιησούς, ο Καλός Ποιμένας, επαναλαμβάνει: «Μη φοβάσαι, μικρό μου ποίμνιο» (Λκ 12,32). Έρχομαι με στοργή για να σας φέρω την ενθάρρυνση ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας", αναφέρει.

Ο Πάπας, στο μήνυμά του, λέει ότι η επικείμενη επίσκεψη θα του δώσει την ευκαιρία να πιει επίσης από τις αρχαίες πηγές της Ευρώπης: την Κύπρο, το παρακλάδι των Αγίων Τόπων στην ήπειρο, την Ελλάδα, τη πατρίδα του κλασικού πολιτισμού.

"Αλλά ακόμη και σήμερα η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει τη Μεσόγειο, τη θάλασσα που φιλοξένησε τη διάδοση του Ευαγγελίου και την ανάπτυξη μεγάλων πολιτισμών. Η mare nostrum, η θάλασσα μας, που συνδέει τόσες πολλές χώρες, μας παροτρύνει να πλεύσουμε μαζί και να μην χωρίσουμε ακολουθώντας χωριστούς δρόμους, ειδικά αυτή τη στιγμή που η καταπολέμηση της πανδημίας εξακολουθεί να απαιτεί κοινή δέσμευση και η κλιματική κρίση επίκειται σε μεγάλο βαθμό πάνω από όλους μας", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Πάπα, η θάλασσα, που αγκαλιάζει πολλούς λαούς, μας θυμίζει με τα ανοιχτά λιμάνια της ότι οι πηγές της συμβίωσης βρίσκονται στην αμοιβαία αποδοχή.

"Ακόμη και τώρα νιώθω ευπρόσδεκτος από τη στοργή σας και ευχαριστώ όσους προετοίμαζαν την επίσκεψή μου εδώ και καιρό. Σκέφτομαι όμως και αυτούς που τα τελευταία χρόνια και ακόμη και σήμερα, φεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, αποβιβάζονται στις ακτές της ηπείρου ή αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα, ακόμη και εκμετάλλευση. Είναι οι αδελφοί και οι αδελφές μας. Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η «θάλασσα μας», η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπότητας, θα πάω ξανά στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα ανθίσουν ξανά μόνο μέσα στην αδελφοσύνη και την ολοκλήρωση: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και  με αυτήν την ελπίδα έρχομαι σε σας", αναφέρει.

Καταλήγει λέγοντας ότι με αυτά τα συναισθήματα λαχταρά διακαώς να συναντήσει όλους, όχι μόνο τους  Καθολικούς, αλλά όλους και επικαλείται την ευλογία του Υψίστου, φέρνοντας ακόμη και τώρα μπροστά Του τα πρόσωπά των αδελφών και τις προσδοκίες τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το «Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα» από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους – Σε ποιους απευθύνεται - Οι προτεραιότητες και τα «πυρά» προς τον ΔΗΣΥ

• «Ζαλίζει» ο αριθμός: Στα πόσα έφτασαν τα εξώδικα από κάμερες το 2024 - «Δεν μπαίνουν άλλες, έκλεισε το πρόγραμμα»

• Έρχονται διακοπές ρεύματος λόγω εργασιών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε

• Αύξηση στα παράπονα καταναλωτών – Τι αφορούσαν τα περισσότερα και η σύγκριση με την περσινή χρονιά

• e-kalathi: Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση - Με εικονικούς καταναλωτές η δοκιμαστική φάση - Πότε θα διατεθεί επίσημα στο κοινό

• «Έφυγε» η Μάρω Καδή - Πότε θα γίνει η κηδεία και η παράκληση της οικογένειας



ΠτΔ: Πάει Αίγυπτο για αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Κρόνος» και «Αφροδίτη»

ΠτΔ: Πάει Αίγυπτο για αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Κρόνος» και «Αφροδίτη»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα ενεργειακά, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να ετοιμάζεται να πάει Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top