ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παροχή κινήτρων συνέβαλε στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, λέει ο Δήμος

Η παροχή κινήτρων συνέβαλε στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, λέει ο Δήμος

Το κίνητρο για απαλλαγή από την εξαγορά χώρων στάθμευσης συνέβαλε στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

Όπως επισημαίνεται, το Δημοτικό Συμβούλιο αξιολόγησε σε πρόσφατη συνεδρία του την πορεία ανάπτυξης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης και την πολιτική παροχής οικονομικών και άλλων κινήτρων στις νέες χρήσεις ανάπτυξης στην εντός των τειχών πόλη.

Ως ιδιαίτερα επιτυχές κρίθηκε το κίνητρο απαλλαγής από την υποχρέωση εξαγοράς χώρων στάθμευσης για νέες επιχειρήσεις κέντρων αναψυχής εντός των πεζοδρόμων, το οποίο προσφέρθηκε για συγκεκριμένη διάρκεια.

Το συγκεκριμένο κίνητρο αποσύρθηκε την 1η Ιανουαρίου 2015 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού κρίθηκε ότι συνέβαλε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στον σκοπό για τον οποίο είχε προσφερθεί.

Προστίθεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια η πολιτική του Δήμου εστιάστηκε στην αναζωογόνηση της περιοχής προωθώντας και ενθαρρύνοντας την επαναδραστηριοποίηση εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων.

"Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί επιτέλους ύστερα από πολλά χρόνια προσπαθειών και εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, το επί σειρά ετών υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη", προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η περιοχή των πεζοδρόμων έχει αναβαθμιστει, λειτουργούν σχεδόν όλα τα καταστήματα της περιοχής, με εμπορικές χρήσεις και κέντρα αναψυχής και διασκέδασης, το κοινό αγκάλιασε αυτή την εξέλιξη και η περιοχή σήμερα σφύζει από ζωντάνια όλες τις μέρες της εβδομάδας.

"Αυτή την ανάπτυξη ο Δήμος Λευκωσίας έχει υποχρέωση να τη διαφυλάξει και να τη διαχειριστεί σωστά και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα επόμενα σχέδια του Δήμου για το ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top