Γιατί δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Γιατί δεν πρέπει να σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ στην κουζίνα μιας νοικοκυράς. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο;

Αν είστε από εκείνους που τυλίγουν το φαγητό που περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύσουν στο ψυγείο, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να σκεπάσετε απλώς το πιάτο σας με ένα αλουμινόχαρτο, χωρίς να του αλλάξετε σκεύος αλλά θέτετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.


Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό
Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται! Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους. Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE