Στο Προεδρικό η Πρόεδρος της Γεωργίας που επισκέπτεται την Κύπρο

Στο Προεδρικό η Πρόεδρος της Γεωργίας που επισκέπτεται την Κύπρο

Αφίχθηκε γύρω στις 11.30πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.


Κατά την υποδοχή της Προέδρου της Γεωργίας έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και επιθεώρηση αγήματος, ενώ ακολούθως η Πρόεδρος Ζουραμπισβίλι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση και ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γεωργίας και τρόποι προώθησή τους, καθώς και θέματα πανδημίας.

Σε σύντομη δήλωση στην κατ` ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος είπε ότι ανταποδίδει την μεγάλη φιλοξενία που ο ίδιος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη - και πρώτη Προέδρου της Κύπρου - στην Γεωργία και επεσήμανε ότι αυτή είναι και η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στο νησί. Είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε εξεύρεση τρόπων για προώθηση των κοινών στόχων, αλλά και του στόχου της Γεωργίας για ένταξη στην ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας είπε ότι η χώρα της προσβλέπει στην στήριξη της Κύπρου και ο Πρόεδρος απάντησε ότι την έχει.
 
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, με βάση το πρόγραμμα, η κ. Ζουραμπισβίλι θα επισκεφθεί την Βουλή των Αντιπροσώπων και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ακολούθως θα μεταβεί στην Πρεσβεία της Γεωργίας όπου θα συναντηθεί με μέλη της γεωργιανής κοινότητας στην Κύπρο.
 
Στις 8 το βράδυ, η Πρόεδρος της Γεωργίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Αύριο η Γεωργιανή Πρόεδρος θα επισκεφθεί το γεωργιανό Μοναστήρι στη Γιαλιά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE