Κάθειρξη 16 ετών σε 15χρονο για την άγρια δολοφονία 12χρονου στην Αγγλία

Κάθειρξη 16 ετών σε 15χρονο για την άγρια δολοφονία 12χρονου στην Αγγλία

Σε ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 16 ετών καταδικάστηκε από ένορκο δικαστήριο στο Λίνκολν της Αγγλίας ένας 15χρονος για την άγρια δολοφονία ενός 12χρονου πέρυσι.


Στις 12 Δεκεμβρίου 2020 ο 15χρονος σήμερα δράστης Μάρσελ Γκρεζ έπεισε τον φίλο του Ρόμπερτ Μπάνσις, ο οποίος θα έκλεινε τα 13 έτη ζωής δύο ημέρες αργότερα, να τον ακολουθήσει σε δασική περιοχή στο Φίστοφτ, κοντά στην πόλη Μπόστον.

Εκεί του κατάφερε περισσότερες από 70 μαχαιριές σε όλο το σώμα, επιχειρώντας σύμφωνα με καταθέσεις ειδικών να τον αποκεφαλίσει. Ήταν τόση η σφοδρότητα των χτυπημάτων, που η κορυφή της λάμας μαχαιριού έσπασε και σφηνώθηκε στο κρανίο του θύματος.

Ο δράστης υποστήριξε ότι το θύμα ήταν εκείνο που του επιτέθηκε και ότι αντέδρασε σε κατάσταση αυτοάμυνας χάνοντας τον έλεγχο.

Οι ένορκοι, ωστόσο, τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο λετονικής καταγωγής Γκρεζ ήταν διακινητής ναρκωτικών στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε και το θύμα και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι ο δράστης θεώρησε πως ο 12χρονος Ρόμπερτ τον είχε «καρφώσει».

Ο δικαστής επέτρεψε τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη αν και πρόκειται για ανήλικο, θεωρώντας ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Χριστοδουλίδης για Παλαιστινιακό: Η Κύπρος υποστηρίζει διαχρονικά τη λύση δύο κρατών

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.