Την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά COVID έδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο

Την πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά COVID έδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική αρχή έγκρισης φαρμάκων MHRA έγινε η πρώτη στον κόσμο που έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση του νέου φαρμάκου της αμερικανικής εταιρείας Merck κατά του κορωνοϊού.


Πρόσκειται για το αντιικό χάπι molnupiravir, το οποίο θα μπορεί να δίνεται δύο φορές την ημέρα σε ευάλωτους ασθενείς που θα έχουν διαγνωστεί με τη νόσο COVID-19.

Στις κλινικές δοκιμές το χάπι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σχεδόν στο μισό.

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ είπε ότι η θεραπεία αυτή «αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού» για τους πιο ευάλωτους πολίτες και τους ανοσοκατεσταλμένους. Έκανε δε λόγο για «ιστορική ημέρα».

Το φάρμακο είναι σχεδιασμένο ώστε να επιδρά στον γενετικό κώδικα του ιού, αποτρέποντας την εξάπλωσής του στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE