ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα

ΠτΔ: Δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παρά τις όποιες πιέσεις, δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να αποδεχθεί την τουρκική αξίωση για αναγνώριση του ψευδοκράτους προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση Twitter Αποστολή με Email Εκτύπωση
Μιλώντας στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν μπορεί η πολιτική ισότητα να μετατρέπεται σε πολιτική ανισότητα.

Είπε ότι πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους πως εάν γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές αξιώσεις, η Κύπρος θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει κανείς να λησμονεί τις οδυνηρές παραχωρήσεις στις οποίες προέβη η ελληνοκυπριακή πλευρά, ως αποτέλεσμα της προδοσίας του 1974.

Παράλληλα ανέφερε ότι η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά απέτυχε λόγω της επιμονής του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μόνιμη παραμονή του κατοχικού στρατού και διατήρηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων για 15 χρόνια, ή για 10 χρόνια εάν είμαστε καλά παιδιά, όπως είχε πει, και μάλιστα με ημερομηνία αναθεώρησης.

Δηλαδή, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εάν τα δύο μέρη δεν συμφωνούσαν, οι εγγυήσεις θα συνέχιζαν εσαεί, όπως και η μόνιμη παραμονή του κατοχικού στρατού.

Παράλληλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στην τελευταία συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, είχε συμφωνηθεί ο διορισμός ειδικού αντιπροσώπου.

Οπως ανέφερε, κατά την συνάντηση, ο Αντόνιο Γκουτέρες εξήγησε στον Ερσίν Τατάρ ότι η αξίωσή του για διορισμό ειδικού απεσταλμένου δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, αφού η Κίνα και η Ρωσία έφεραν ένσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως δεν υπήρξε ότιδήποτε που δεν έχει πράξει η ελληνοκυπριακή πλευρά, ώστε να συναντήσει τις ανησυχίες των τουρκοκυπρίων. Τόνισε δε ότι στόχος της πρότασής του για επάνοδο στο καθεστώς του συντάγματος του 1960, δεν ήταν η επιστροφή στο ενιαίο κράτος αλλά η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Απεργούν οι εργαζομένοι στον κλάδο σκυροδέματος: Με συνθήματα έξω από το Υπουργείο «Δεν κάνουμε πίσω » - Βίντεο

• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top